Sel Felaketi Yaşayan Didimde Son Durum

Selin vurduğu Didim'de temizlik çalışmaları sürüyor. Yağış nedeniyle ev ve işyerlerine su basan vatandaşlar temizlik çalışmalarına devam ediyor. Sel Flaketinde ise bir aracın denize sürüklendiği tespit edildi. Didim ilçesinde etkili olan şiddetli yağışın ilçede yaşamı olumsuz etkilediği gözlendi.

Didimi şiddetli yağış vurdu. İlçede 2 gün önce gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış ilçede yaşamı felç durumuna getirdi. Şiddetli yağışın sabah saatlerine kadar etkili olması nedeniyle başta Altınkum bölgesi olmak üzere bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Altınkum'un yanı sıra Efeler mahallesi, Cumhuriyet caddesi, Mavişehir ve Mersindere mahallesinde bir çok ev ve işyeri sular altında kaldığı tespit edildi.

Didim- Söke yolunun Mavişehir bölgesinde ise ana yol iki farklı noktada sular altında kaldı ve trafik durdu. Sabah saatlerinde yol araç geçişine kapanırken, suların çekilmesiyle yol trafiğe açıldı. Mersindere mahallesinde ise sel sularına kapılan bir otomobil denize sürüklendi. Bölgedeki bir çok ve işyeri zarar gördü. Altınkum plajı ise çamur deryasına döndü.

Vatandaşlar yağmur suyu giderlerinin yetersiz kaldığını belirtti. Altınkum'da esnaflık yapan bir vatandaş " işyerim tamamen sular altında kaldığını ve zararım büyük" ifadelerini kullandı. Mersindere mahallesinde ise aracı denize sürüklenen vatandaş ise "Gece saatelerinde yağmur devam ederken aracım park halindeydi, daha sonra baktımğımda ise aracım yerinde yoktu, gün aydınlanmaya başladığında ise aracım denize sürüklenmiş olduğunu gördük" dedi. Vatandaş Evlerinin de sular altında kaldığını ifade ederek. Mersindere mahallesinin yıllardır bu sorunun olduğunu söyledi.